MAIN TUTORIAL FACEBOOK TWITTER TUMBLR INSTAGRAM +FOLLOW

Post 281 - Miss you UK ♥♥



Hai semua ,
lama tak update kan ? aku baru balik daripada kem semalam . series best gila . rasa macam taknak balik pun ada. kitorang kem 3 hari 2 malam . dapat kenal ramai kenalan dari sekolah sekolah lain . memang best gila lah . diorang pun sporting . bebudak form 1 sekolah aku yang memang tak pernah rapat pun boleh jadi rapat ♥ .Hari pertama kitorang ada aktiviti Ice Breaking . Ape Ice Breaking tu ? Ice Breaking adalah aktiviti kenal kenalan dari bebudak sekolah lain . Memang best lah . Aku kenal budak SMK Bandar Sungai Buaya , SMK SG. Choh *sorang je* SMK Syed Mansor *pun sorang je* SMK KKB *sorang je pun* dan ramai lagi lah . Cikgu bahagikan kumpulan kitorang berlainan sekolah . nasib baik sekolah aku cover bebudak MRSM . dapatlah member dalam 1 kumpulan . Kat kem tu . Aku kumpulan 1 . memang dorang tu kreatif gila ,. idea pun de'best lah . . aku je tak kreatif langsung . huhu .


Second Day ♥ ,
SNAP BY NABIHA :) KESIAN NABIHA TAKDE KAT GAMBAR NI .  SAMBIL TUNGGU  TELUR MASAK KITORANG SEMPAT LAGI BERGAMBAR > NAMPAK TULISAN TU TAK < KITORANG MISS SEMUA KAWAN KAWAN KITORANG > TAK PERNAH LUPE TAU < KEKADANG NAK NANGIS PUN ADA :( 

Mula mula ada aktiviti main masak masak . masak telur pakai unggun api . tak boleh pakai getah sebenarnya tapi menggatal nak pakai . HAHA . Cover kitorang . hoho . Budak budak form 1 gelar cikgu kitorang cikgu gun . haha . sedih betul but happy ending forever . fuhh ayat . haha .Ada juga permainan Kim . huhuk . main tutup tutup mata , hoho. tutup mata rasa apa bendanya tu . first first sentuhan . pastu penglihatan , pastu penghafalan , pastu rasa. tak suka bab rasa rasa ni . iyekk : P memang tak sedap langsung . masin . hoho . Tapi memang best lha . Lepas permainan kim . kitorang teruskan dengan aktiviti Kembara . Serius best gegila . but . penad gila lah 7 kilometer . Alahaii .. tugas kitorang carik 7 ekor haiwan dan 7 tumbuhan . tumbuhan kat situ serius unik gila . memang tak pernah aku tengok . bhahaha . kalau haiwan ., fuhh . memang sussah lah nak carik . nasib baik lah ada kandang haiwan . ah lantak lah apa namanya tu . tapi memang tempat haiwan lah . Nak tengok semua gambar tu ? ni hah . # Click saja saya ... lawa lawa kan semuanya ? hikhok . #trend . tak habis habis dengan trend kan ? hoho . aku punye trend HOHO . sakai je , hihi . Kembara kitorang dapat no. 3 .. Alahaii . sedih . HAgagGA  Malam tu barulah malam kebudayaan . Kitorang nyanyikan lagu 3 Kata - KRU dan Who Says - Selena Gomez .. Tersangat bangga . wahah . kitorang je lah nyani macam tu . : P . tak pasal pasal kumpulan kitorang no. 1 yeayy . yang lain lain nyanyi lagu raya , lagu merdeka , dan lagu kalau rasa gembira tepuk tangan . dorang punye kumpulan memang best best lah . tapi sayang dapat 3 - 3 setengah bintang je .

Third Day ♥ ,
BERSAMA BUDAK BUDAK SMK SUNGAI BUAYA >RINDU KORANG LAH< HUH :) 

Sedihnya . nak balik dah time ni . pukul 1 kitorang gerak balik . pagi pagi tu kitorang ade aktiviti buat gadget guna tali , kayu ranting :) memang .. happy . huh . kalah lah . tak de nombor . yang menang tu hadiahnye ape tau ? haha . malu ar nak cakap . segan ouh kalau laki baca . hagaha .. nasib baik lah kitorang tak menang . huhu . lepas tu ada pelantikan pandu puteri . cikgu kitorang punye lah fikir ramai yang dah dilantik , rupa rupanya semua belum dilantik . sekolah kitorang je . byangkan kitorang dah lah panji-panji . diri macam tiang pegang bendera dengan menunggu 44 orang nak dilantik . huh . peluh meleleh . semut api mula nak gigit gigit. jahat betul . tebuan pulak main terbang terbang . memang tak reti diri diam diam lah . huhu ,. part ni paling tak best dan part ni juga paling buatkan aku ingat sampai bila bila :') lepas habis tu kitorang kemas kemas barang .  taknak tinggalkan tempat tu . banyak gila kenangan kenangan kat sana :( rindu bilik seroja . rindu bebudak satu bilik . rindu adik adila , budak sg. choh . budak paling banyak idea . rindu aini . budak memang penuh dengan agama . memang selalu jadi sukarela nak bentang bentang ni . pandai tau dia ni . rindu my secret admirer . sekali je cakap time pertukaran hadiah . comel tau hadiah dia :) ni hadiah dia .
Alahaii , comel nye :) Thanks adik Huda Azhar ... Akak akan slalu simpan ;) takkan lah nak hilangkan . hoho.

Ni part kitorang bergambar :') 


Nak banyak lagi gambar ? tengok sini # Click saja
Sampai sini je .. btw . aku miss gila sama UK - Ulu Kalong ya. bukan United Kingdom - HAHA .:)
Bye ;)

2 comments:

Manap said...

Dulu masa atuk sekolah .....atuk aktif dengan Pasukan Serigala semasa disekolah rendah dan Pasukan Pengakap disekola menengah. Atuk paling suka ada aktiviti berkemah. Perkemahan akan diadakan ditepi pantai dan ada kalanya dihutan. Antara tempat ditepi pantai di Pantai Kundur Melaka. Dihutan pula di Hutan Air Keroh Melaka dan Gunong Ledang Johor. Seronok kerana dapat berkawan, diri kemah dan memasak sendiri. Seronok dan sampai kalau boleh tak hendak balik. Kegiatan yang Dania buat atas nama Pasukan Pandu Puteri untuk murid perempuan dan kalau lelaki di Panggil Pasukan Pengakap. Atuk nakal juga kalau perkemahan tu ada pandu puteri malam atuk selalu takutkan pandu puteri dengan menyamar macam hantu. .......mereka takut dan jerit-jerit minta tolong. Atuk pun datang tolong macam herolah..... Sebagai ketua atok pun tolong jaga malam. Atuk pada masa tu Ketua 1 Pengakap......sekian

Arisa Dania said...

wah . bestnye . tak pernah rase duduk kat khemah . untunglah jadi ketua . fuh . takut kn org . huhu . best tu . haha .