MAIN TUTORIAL FACEBOOK TWITTER TUMBLR INSTAGRAM +FOLLOW

Kami melawat Zoo Melaka!

hey hey hey .. semalam(siang tadi) dania pergi melawat saudara-saudara dania yang dah lame dania tak jumpe ! huhu .. siapakah merekaa/?? hoho .. pasti korang terkejut mendengarnye! saudara-saudara dania  itu adalah haiwan-haiwan di ZOO MELAKA ! haha .. saudara kah itu ?? haha .. tak ade lahh .

hah . nak cerite nie hah .maybe ayat kat atas tu agak skema ,. tapi nieh haa .. tak ade larh skemaa mane ! *cehh .. haha .. penadd kodd tadii ! dah lahh kay  zoo melaka .. zoo melaka tempat yang paleng penad berbanding zoo negare ! lagi menambahkan penad dan kaki kesakitan ialah . salah pakai kasodd ! haihh , dah tawu  nak pegi zoo negara , pakai kasodd macam nak pegi shoppiingg ! habes melecet kaki dania ni ! habes ade 2 belon kat buku lali dania ! haha .. nak pecahkann ,. tapi tak nak! best maen dengan belon-belon tu ! hahaha .

hah . banyak betol haiwan-haiwan kat sane ,. and rasenye tak tengok banyak lagi kott , sebab kaki dah penad dan sakit .. dan kebanyakan haiwan yang kitorang tengok burung je lah kott .. banyak puh jenis jenis burung! tadi dapat tengok persembahan burung .. huisyy . pandaii burung burung tu .. buung ni serupe macam burung kakak tua , tapi bukann .. yang hebadnye kann burung nie jaga alamm sekitar ! haha .. die amik sampah masok un dalam tong sampah . pandai ouhh ..tengokk! burung pandai buad . pehal kite tak boleh buads  .. hoho . burung tu tak silap aku burung ape ntah . yg aku tawu blue and gold .. jenis je kott . haha... sebab warne burung tu biru and emas . tak delah emas mane , jes nampak kuning-2 je huhu .. alah . tak tawu lah nak cerite ., banyak sangat burung-2. burung helang ade . burung kenyalang ade , burung ... ape-ape je lahh .. tak engat  ! hoho ..

lagi ,. kitorang tengok ular sawa! besar gilerr ! tak de lah besar macam gorilla . cume badan die besar lebeh kurang besar betis ouhhh , bayangkann ! ade ular yang tak sangke betol name nye . name ular tu
ular caiman ... unik betol name ular tu , dania  nak ubah lahh , jadi ular "c" aiman . haha .bagos tak bagos tak ?? huhu .. lagi lagi lagi .. hah .. pegi jenguk-jenguk lah si kuda ,, dania naek ke ?? 'heh' harapan! tak suke tak suke tak suke ! huhu . so amibik keputusan semue . my dad and adik dania je naek .. adek dania lagi sorang jadi tukang photographer ... huhuhu ..

hah . dan banyak lagi lah haiwan haiwan liar kat zoo tu . ade zirafah lah,  ade harimau lah , ade lembu lah , kijang lah .. macam - macam lhh . hoho . dah penad lepas tu , adek adek dania ngade -ngade nak pergi taman . hisyy, tak tawu penad ke . balekk lah duluu . huhu.. hah . lepas tuh . kitorang balek umah dan berehatt !  huhu .,.


rehatt kejapp .. sedang kepenatan , sampai kasut dania pon terbukak ! huhu ..


mase baru datang  niehh ., haikk . ade sorang lagi tersorok! haha . adek dania lah tu . pendekk ouhh! haha ..


posing dengan zirafah . haha . ala .. zirafah tu tak nak join lah pulakk . hoho

sedang menuju kee ..... bla bla bla .. tak engat .. haha .


okelahh . ni je dania nak postt . nanti dania update lagi :)